joomla templates top joomla templates template joomla

Regen, zand, de Kalmthoutse Heide, hellingetjes, 'diepe vijvers' en veel haantjesgedrag... 

We gingen weer op pad, voor een keertje in drie verschillende groepjes. Het is toch een zware rit die je best kan rijden met mannen van hetzelfde niveau of zeker met mensen waarvan je weet dat je kan 'samen' rijden! Onze vrienden, Filip en Peter en Johan en Walter hadden het ook zo begrepen. Heel gedisciplineerd, reden ze samen doorheen het prachtig decor over veld en heide, tussen grassen en mooie vergezichten. Weliswaar in druilerig weer, maar dat kon hen niet deren. Ze legden de 45 km af zonder problemen. Echter...ik hoorde in de wandelgangen dat Filip dankzij zijn dinsdagtraining moest wachten op Peterke...Wie moeten we daar geloven???


Oh ja, er was nog een groep! Lange Peter, Rambo, Platwalzer, de smalle, den treige en Hector (urbanus) en lange Bart. Oei, ik zei groep...Na 2 km zagen we Hector niet meer, blijven steken in de eerste modderstrook. Hij zette zijn tocht van 45 km vlot verder en genoot van zijn tocht, zo zei hij achteraf.
Die ander mannen, dat is een ander verhaal. In geen enkel kiekenkot zitten er zoveel haantjes. We weten allemaal dat er maar plek is voor enen haan en ge kunt dus al raden wat er gebeurde zeker :-) Hanengevecht van begin tot eind. De eerste stop werd bereikt in 3 groepen, nu ja, als je 6 begint te verdelen is er weinig groep over natuurlijk. Rambo kon zich weer niet bedwingen en trok ten aanval samen met de smalle. Tja, dat kon niet, dus achtervolging door den treige... die aansloot en mee verder trok met die twee vliegeniers. Tot daar ergens een plaske was op dat oh zo mooie parcours. Rambo dacht dat em langs links voorbij kon...en ja dat kon, er was plaats genoeg, alleen...die plas was gene plas maar ne vijver. Tot aan het stuur onder water. Wonder boven wonder, niet gevallen, amper nat en terug aangesloten bij de smalle en den treige.
Aan de stop konden we er eens mee lachen en dat gaat nog wel eens gebeuren ;-) jihaa. Aan de stop zagen we allen terug, terug vertrekken want het is friskes. En ja zenne, er werd weer direct ingevlogen!!!! Meer gaan we niet vertellen, enkel nog meedelen dat de platwalzer en den treige een heel goeie dag hadden en dat de smalle zijn vet van de hete soep was. Rambo had zijn beste gevecht geleverd voor stop 2 en was een beetje moe van zijn 4-uurse spinning van daags voordien en de lange Bart had materiaalpech, shifterke hing los aan zijn stuur. De lange Peter, reed op zijn ritme de 60 km uit en genoot net zoals wij allemaal. Het was weer topsport en we hebben er allemaal enen op gedronken en genoten verder op de terugrit!!!!! Fietsen kan toch zo leuk zijn met een toffe bende zoals die van PuurCycling.....

Op naar het volgende avontuur.