joomla templates top joomla templates template joomla

Het lidgeld bij onze wielertoeristenclub 'PUURCYCLING' voor een jaar fietsplezier onder prettig gestoorde kameraden:

kost jullie 75€! ons rekeningnr: BE28 7805 9105 0820

Voor dat geld krijg je minimum elke zondagvoormiddag een volledig uitgekiende rit voor de wielen geschoven over rustige asfaltwegen onder begeleiding van onze ervaren ritmeester. Iedereen die sportief wil genieten kan met ons meerijden. Er zijn immers twee ritcatergorieën voorzien, namelijk onze zogenaamde 'rustige en vlotte' wielerfanaten. Zie hierover meer uitleg in ons clubreglement onder de webtap 'over ons'.

Ieder wielerseizoen start en eindigt met een gezamenlijke rit onder de rustige en de vlotte cyclisten. De eerste ritten zijn opbouwende ritten ... om er in te komen en de conditie op te krikken na de wintermaanden. Deze ritten schommelen max. rond de 70km en starten nog niet zo vroeg. We kunnen nog uitslapen naast vrouw- of manlief. Naarmate we uit de winter kruipen en de lentemorgen door de vogeltjes wordt wakkergefloten, vertrekken wij ook vroeger. De ritten worden langer en lastiger qua parcours. Dat kan omdat we ondertussen het wintervet hebben weggetraind, de beenspieren strakker staan en onze poep is ingereden.

In onze clubvisie is de wielersport een teamsport. Dat betekent 'samen uit, samen thuis'. Echter de leden die onregelmatig rijden mogen niet verwachten dat de regelmatige rijders keer op keer moeten wachten. Daarom gaat het bestuur ervan uit dat deze fietsers spontaan meerijden met de 'rustige' groep.

De aankomst na iedere rit voorzien we tussen 12u en 12u30, afwisselend bij een van onze sponsors.


Inbegrepen in dit jaarlijks te betalen lidgeld is:

    • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Voor de verzekering zijn we aangesloten via de VWB. Daar kan je eveneens de specifieke details bekijken. Toch raden wij iedereen aan om voor eigen rekening een familiale polis af te sluiten.
    • Begeleiding door een volgwagen camionette uitgerust met 6 reservewielen (4 achter- & 2 voorwielen), gereedschap en vervangmaterialen voor noodreparaties, verbandkoffer EHBO en deken, veiligheidssignalering, GSM, GPS, ruimte voor persoonlijke rugzakken waarin oa. eten en drinken kan meegenomen worden, enz... Uiteraard doet onze clubmobiel ook dienst als bezemwagen. Er kunnen min. 2 volledige fietsen in en er is nog zitruimte naast de chauffeur voor 2 personen
    • 8 zaterdagritten door derden georganiseerd. Eventueel inschrijfgeld individueel te betalen
    • deelname aan het dagkampioenschap
    • deelname aan het clubkampioenschap
    • deelname met clubbijleg aan het teerfeest (zie kalender)
    • 5 grote ritten, waarvan 2 met een voorverplaatsing
    • sportief streefdoel: in ongeveer 35 door ons uitgewerkte unieke ritten streven we naar 3500km, minstens goed voor 1200 fietsuren in zeer goed gezelschap
    • twee algemene ledenvergaderingen
    • KORTINGEN op vertoon van je PuurCycling lidkaart vanwege onze sponsors. Meer hierover op de webtap van deze site 'sponsors'
 • Fietsliefhebbers(ters) kunnen gratis 1 proefrit meerijden alvorens lid te worden.

 

Ons wielerseizoen RACING:

Start op de eerste zondag van maart en eindigt in oktober. Meer informatie over de aard van de ritten, zie onze rittenkalender op deze website.

We starten steeds op de parking in de Coolhemstraat te Puurs-Kalfort.


Ons wielerseizoen MTB...

sluit naadloos aan op het einde van de racing-periode half oktober. Meestal rijden we georganiseerde toertochten in de streek, en 1 keer in de maand wordt er een rit in Klein-Brabant zelf gereden onder leiding van een van de leden. Voor de MTB-ritten is de visie van de club dat iedereen kan meerijden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus lidmaatschap is niet nodig. Op die manier kunnen twijfelaars de mentaliteit van kameraadschap ervaren. Het ijs wordt gebroken en je kan onze leden leren kennen, je rustig inwerken en thuisvoelen bij onze fietsfamilie, de enige echte PuurCyclisten.

Voor diegenen om en rond Puurs die het nog niet moesten weten ... iedere zaterdag (om 13u30) en iedere zondag vertrekken enkele MTB-PuurCyclisten aan de parking aan de kerk in Kalfort. Kom maar af en amusement verzekerd. Natuurlijk mag je ook steeds via contact je gegevens achterlaten op deze site van PuurCycling. We zullen je snel contacteren.

TOT DAN!