joomla templates top joomla templates template joomla

21 juli naar de Muur van Geraardsbergen, rit van 135 km

 

De muur van Geraardsbergen is een plaats waar je als echte wielerliefhebber minstens 1 keer per jaar moet geweest zijn. Maar er is meer dan dat, achter de muur ligt ook nog de Bosberg. Hieronder wat meer uitleg!

 

Afbeeldingsresultaat

Hoogteprofiel beklimming Bosberg


Achter de Muur van Geraardsbergen - bij Attembeke - ligt de Bosberg. Een flinke kuitenbijter op kasseien. Bij deze klim zit het venijn in de staart. Jarenlang was deze beklimming de laatste beklimming voor de finish van de ronde van Vlaanderen. De laatste mogelijkheid om op een beklimming het verschil te maken.

Volg in Attembeke de bordjes richting de Bosberg, die dus prima staat aangegeven. De beklimming start al in het dorp op de geasfalteerde weg met gemiddeld 3% te klimmen. Bij het uitrijden van het dorp gaat het asfalt over in betonplaten tussen perfect gepositioneerde wilgen. Pas bij het bereiken van de huizen begint het echt te klimmen. Wanneer je langs het bord van de Bosberg rijdt beginnen de kasseien en wordt het echt steil.

In de flauwe bocht naar rechts lijkt het alleen maar steiler te worden, vanaf nu is het loeren naar de top die je in de verte ziet liggen. Bij het uitrijden van het bos worden de kasseien weer afgelost door betonplaten en bereik je de top.