joomla templates top joomla templates template joomla

31 juli 2016 rit naar Zandhoven om 8u00 vertrek voor 101 km

 

Een rit door een stuk Rupelstreek en een deel Kempen. In deze rit wordt er door Viersel gereden...Viersel is op het eerste vlak niet zo bijzonder, doch, niets is minder waar.

Wie onder jullie kent Agalev nog? Jaja, een stukje politiek op onze site. Niet zomaar hoor.

De Waalse tegenhanger 'Ecolo' bestond al en daaruit ontstond AGALEV, anders gaan leven. In de beginjaren 70 ondersteunde Agalev enkele mandatarissen van andere partijen die hun groene waarden moesten meenemen in hun mandaat. Wat bijzonder is, de politieke partij Agalev werd immers geboren in de schoot van de apolitieke Anders Gaan Leven-beweging. De eerste Agalev-mandatarissen werden zelfs verkozen voor het feitelijke oprichtingscongres. Vanaf de vroege jaren 70 trachtte jezuïet-leraar Luc Versteylen zijn leerlingen warm te maken voor de zachte waarden in herlevings- en zelfverbeteringsgroepen rond de Brouwerij van Viersel. Daar werd de grond gelegd voor de defintieve doorbraak van Agalev, we schrijven 1979!

Luc Versteylen is in 2011 in opspraak gekomen, zijn naam viel in een zaak waarbij een briefschrijver melding deed van seksuele activiteiten in de bezinningsplaats 'de brouwerij van Viersel'.

Het heeft dan niks met fietsen te maken, het eerste stukje politieke geschiedenis kent toch zijn geboorte op onze site.

Voorts gaan jullie bij het binnenrijden van Viersel deze prachtige watermolen zien!

 

Ook de tussenstop is speciaal, café De tramstatie in Emblem, Liersesteenweg

De Tramstatie