joomla templates top joomla templates template joomla

Rit 11/09/2016 naar Iddergem voor 93 km met vertrek om 8u00

 

Deze rit zal vallen onder leiding van Dimi, Peter met hulp van Johan De Boeck en Walter om de rit te laten verlopen tegen een deftig tempo. Samen uit en samen thuis zonder accidenten en afvallers!

 

De rit gaat in ieder geval via Haaltert en daar hebben ze een paar lekker streekproducten :

 

Het Haletrutbier verwijst naar de oorspronkelijke benaming van de gemeente Haaltert. Het amberkleurige bier wordt gebrouwen sinds 1988. Haletrut heeft een alcoholgehalte van 8,5 % en mag dan ook de naam Trippel dragen.

Afbeeldingsresultaat voor haletrut bier

Afbeeldingsresultaat voor turfboerbier

Het turfbier verwijst naar de bijnaam van de inwoners van de gemeente Denderhoutem. Het bier van de "turfboeren van Atom" heeft een alcoholgehalte van 6,6 %. Er is een blonde en een bruine variant van dit bier.

Kaatsbier is een blond bier van hoge gisting en heeft zijn naam te danken aan de uitstekende prestaties van de kaatsclubs van Terjoden en Kerksken. Het bier wordt gebrouwen met hop, mout, gist en water en heeft een alcoholpercentage van 6,5 %.

Afbeeldingsresultaat voor de grijzekop haaltert

De Grijze kop wordt gemaakt op basis van varkenskoppen gekookt met groenten, tijm en laurier. De kruiden zijn beperkt tot peper, zout en muskaatnoot. Naast de grijze kleur zijn de grove en vaste structuur kenmerkend voor de echte grijze kop. De grijze kop, geproduceerd door Keurslager De Koepoort, werd in oktober 2010 als streekproduct erkend.

 

Een dagje om alles een keertje te proeven moet volstaan denk ik. Een culinaire rit.....