joomla templates top joomla templates template joomla

De kalender wordt samengesteld door de rittenmeesters in overleg met enkele van onze leden die over een ingebouwde GPS beschikken. Onze ritten zijn meestal eigen creaties en worden enkele dagen voor de rit nog eens verkend.

Het is de taak van de wegkapitein om - als er wordt geroepen 'ik kan niet volgen met mijn wielen en pedalen' - zijn kopmannen tot de orde van de dag te verzamelen.  De aanwijzingen en vragen van de wegkapitein en/of begeleider dienen steeds gerespecteerd te worden.

Er wordt geen snelheid op voorhand vastgelegd of afgesproken, maar gemiddeld over een hele rit ligt dit voor onze groep tussen 27km/u en 31km/u. Er wordt wel afgesproken dat de eerste 15 kilometer niet boven de 30km/u gefietst wordt.

Leden krijgen een kledij-cheque om het tenue van de club aan te schaffen per 10  gereden ‘officiële’ ritten. De ‘officiële’ ritten zijn

  • Enkel op zondag en feestdagen
  • In een officieel fiets-weekend tellen enkel de zondag en feestdag mee.


Ieder ingeschreven lid is verzekerd bij VWB. Dit houdt ook in dat alle leden via de mutualiteit een deel van het jaarlijkse lidgeld kunnen terugkrijgen.

Om te mogen fietsen op de openbare weg moeten we steeds met 15 personen of meer zijn. Als de groep niet met 15 fietsers is

  • Mag er van de club wel op de openbare weg gefietst worden, met volgwagen
  • Ook in dit geval zijn de leden steeds verzekerd
  • Indien er een boete zou zijn, betaalt de club deze

Er worden elk jaar 2 algemene Ledenvergaderingen georganiseerd. Dit aan het eind van het MTB seizoen en aan het eind van het race seizoen. Tijdens deze vergaderingen wordt een algemene status gegeven van de club, de leden, de financiën en de plannen en wordt de mening en ideeën van de leden bevraagd.

Puurcycling is een feitelijke vereniging en niet verantwoordelijk voor ongevallen of diefstallen die zich voordoen voor, tijdens of na activiteiten van de vereniging.

We hebben een vriendschappelijke samenwerking met de wielerclub ‘De Snelvoeters’, die ook van Kalfort zijn.

Jaarlijks organiseren we in januari een open VWB MTB toertocht met vertrek in Puurs. Deze is voor iedereen toegankelijk en alle leden wordt gevraagd om mee te helpen met deze jaarlijkse organisatie.

Tevens organiseren we voor de leden én familie een fietsweekend, een avondrit, een teerfeest en zo meer.

Ons wielerseizoen RACE:

Start op de eerste zondag van maart en eindigt in oktober. Meer informatie over de aard van de ritten, zie onze rittenkalender op deze website.

We starten steeds op de parking in de Coolhemstraat te Puurs-Kalfort.

  • Vertrek in maart om 9u00
  • Vertrek in april om 8u30
  • Vertrek in mei tot eind september om 8u00
  • Vertrek in oktober om 8u30

De aankomst na iedere rit voorzien we tussen 12u00 en 12u30, afwisselend bij een van onze sponsors.


Ons wielerseizoen MTB...

Sluit naadloos aan op het einde van de race-periode half oktober. Meestal rijden we georganiseerde toertochten in de streek. Voor de MTB-ritten is de visie van de club dat iedereen kan meerijden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus lidmaatschap is niet nodig.

Op die manier kunnen twijfelaars de mentaliteit van kameraadschap ervaren. Het ijs wordt gebroken en je kan onze leden leren kennen, je rustig inwerken en thuis voelen bij onze fietsfamilie, de enige echte PuurCyclisten.