joomla templates top joomla templates template joomla

WTC PUURCYCLING...

is een wielertoeristenclub die zich richt tot al wie vriendschappelijk gezelschap en sportiviteit aan elkaar wil rijgen dmv prachtige ritten die we allemaal zelf uitstippelen om en rond klein-brabant vaartland en natuurlijk het Brusselse hinterland met zijn prachtige heuvelachtige landschappen.

Bij aanvaardbaar fietsweer, rijden we iedere zondag en feestdag in de periode maart - oktober en koppelen daar nog een winter MTB-seizoen aan vast. Kwestie om de conditie niet te laten dichtslibben door al te veel wintervet. Vertrek in Kalfort.

Puurcycling is een kleine club en nieuwe leden zijn dan ook altijd welkom. Er zijn geen verplichtingen bij onze club wat betreft het al dan niet rijden. Wel kan je een budget bij elkaar sparen door te fietsen om extra kledij van de club aan te kopen.
Jaarlijks organiseren we in januari een VWB MTB toertocht met vertrek in Puurs. Tevens organiseren we voor de leden én familie een fietsweekend, een avondrit, een teerfeest en zo meer.

 

Wat ons sportief streefdoel betreft:

Iedere rit wordt deskundig uitgedokterd en begeleid door één van onze rittenmeesters. De afstand van de ritten situeert zich tussen de 70 km en de 120 km (naargelang het moment in het seizoen) en de gemiddelde snelheid ligt tussen de 27km/u en 31km/u. Er wordt steeds rekening gehouden met alle deelnemers van de rit. Leden die aan een hogere snelheid willen rijden, kunnen steeds ook ritten meerijden met onze bevriende club “De Snelvoeters”. Tussen deze club en onze club is een vriendschappelijke samenwerking. Leden van beide clubs kunnen kiezen welke rit ze rijden.
Elke rit wordt begeleid door een volgwagen. Kameraadschap en plezier maken staat centraal.